SM 2004

Lördag 20 april hölls senior-SM i värja på Fyrishov i Uppsala. En delegation om inte mindre än sju LFK-fäktare var på plats: Catarina Drott, Karin Öhrman, Kerstin Warvsten, Simon Kjellander, John Lundin, András Borsodi och Annica Isaksson. Nytt för i år var att klubbar som skickade fler än fyra fäktare var tvungna att tillhandahålla en domare (eller böta 1000 kr). Som tur var erbjöd sig Joakim Holmström att ställa upp. Genom honom fick också klubben en representant i finalen (om än utanför pisten)!

 

 

Lördag morgon och väntan på att damtävlingen ska börja. Den starttid som stod i inbjudan (kl 11) visade sig inte gälla, utan först kl 12 bereddes plats för damerna. Cattis, Kerstin, Annica och Joakim fördriver tiden genom att spana på herrarnas första pouleomgång.

 

Simon (till vänster) i en spännande match i poulen.


John mellan två matcher i poulen. Två av tävlingspisterna låg här i Uppsala fäktklubbs egen lokal i Fyrishovs källare. Notera dagsljuset som sipprar in genom fönstren, och det rena fina golvet. Det är inte utan att man blir litet avundsjuk...


På tävlingen stötte vi på en gammal bekant, Ulf Källenäs, som numera fäktar för Kalmar FK. Just denna dag var han litet krasslig.


Cattis på gång att värma upp...


...och i poulen (till höger i bild).

En annan som inte var riktigt frisk var Karin. Här vid sidan om pisten...

 


...och här i aktion!

 


Stilstudie av Kerstin.

 

Annica (till vänster) möter Johanna Bergdahl i poulen.

 
Text: Annica
Foto: Karin, Catarina och John