Arosstöten September 2002

Lördagen den 14 september var det dags för Arosstöten i Västerås igen. När det var dags för att anmäla våra fäktare, var det redan så pass många anmälda att bara tre till fick plats. De som kom med var Annica, jag och efter att Joakim nobelt avstått sin plats till den regerande mästaren kom även Daniel med. Ola var också med som tränare till Annica.

Planen var att komma iväg från Linköping klockan 07:00, det blev 07:20. Anledningen var att Daniels väckarklocka inte gick igång och jag blev då tvungen att väcka honom manuellt. Nåja vi kom fram i tid i alla fall. Väl framme visade det sig att 31 fäktare från 7 olika klubbar hade kommit till tävlingen. De kom förutom LFK från I13, VFK, WFF, SCA, UF och FFF.

Efter poolomgången lyckades jag och Daniel kvalificera oss till A-finalen. För Annica var det på håret att hon också kom med, det var bara på index som hon blev nedflyttad. Daniels möte med Kirill Lischentjew, I13:s ryss, blev en blodig historia. I en närkamp råkade Kirill få sin värja bakom Daniels huvud och fastnade med tum-kroken på handtaget, och rev upp en reva i bakhuvudet, se bilden nedan. Daniel fortsatte fäktas, mest besviken att det inte kommit på ett synligare ställe.

Daniel lyckades inte vinna den här gången utan kom på en tredje plats. Annica lyckades fäkta till sig en tredje plats i B-finalen. Jag kom på 7:e plats, en placering bättre än förra gången. Vi hade alla roligt och är väl rätt nöjda med resultaten trots allt. Nedan följer bilder tagna av mig och Ola.

/Ulf


En näringsrik och varierad frukost är ett måste före tävling.

Vilka var med i bilen (film)


Daniel in action.


Fungerar värjan?


Annica noterar.

En stöt (film)


Jag gör ett hmm, utfall?


Detta är Daniel.


Detta är Daniels huvud efter tävlingen.


Här har vi truppen efter tävling.