Bilder från Kalmar Renässansdagar

I samband med Renässansdagarna i Kalmar hölls det även i år (2001) en fäkttävling. Fäktning utomhus i solljuset och med bara gräset som underlag gjorde det hela till en spännande tillställning.

DSC00015.JPG (30040 bytes)

Här kan ni se hur pisterna såg ut. Vi fäktades uppe på vallarna runt Kalmar slott, med mycket fin utsikt. Det var minsann lite annorlunda att behöva tänka på det stundom dåliga fotfästet och solen som sken in i maskerna. En del personer som uppenbarligen hade varit med förr använde fotbollsskor med rejäla dobbar, medans vi andra avhöll oss från häftiga utfall (inte för att *jag* skulle gjort några i alla fall...)

DSC00023.JPG (45399 bytes)

Det här är det glada gänget från A6 fäktklubb i Jönköping. Det var en stor brist på andra Linköpingsfäktare på tävlingen så vilka kretiner som helst fick duga till sällskap :)

DSC00027.JPG (49406 bytes)

Så här kunde det se ut innanför murarna. Det fanns stånd överallt, och mycket folk i dräkter. På det hela taget en rolig och stämningsfull tillställning. Tyvärr kunde jag inte komma ifrån fäktandet tillräckligt länge för att titta på tornerspelet eller undersöka den stora katapulten de hade byggt en bit från borgen, men vem bryr sig? Det var fullt upp med fäktning, och då kan man inte tänka på annat.

DSC00031.JPG (48704 bytes)

Här möter Johan Bergdahl från A6IF Bjarne Höglund i kvartsfinalen. Det var en "fäktvänlig" tävlingsform, där man inte slogs ut utan man fick fäkta mot de andra som inte gått upp i varje pouleomgång. Då blir det såklart mycket fäktning även om man inte går vidare hela tiden och det är kul. Tävlingen lockade både duktiga, erfarna fäktare och motionsfäktare, och damer och herrar fäktade tillsammans i mixade grupper. Det hela var avspänt och roligt och jag rekommenderar varmt deltagande nästa gång :)

DSC00033.JPG (31037 bytes)

Semifinalerna flyttades från vallen ner till stora scenen där alla kunde se.

DSC00034.JPG (31665 bytes)

..och det här är finalisterna, efter finalmatchen. Tyvärr vann inte fäktaren till vänster i bild utan Johan Bergdahl fick sin andra inteckning i vandringspokalen. Men nästa år... muahahaha!

/Daniel