Challenge J. Nowara 25-26 mars 2006

En kall och regnig helg i mars var det världscuptävling för damer i värja i lilla Luxemburg. Medverkade från Sverige gjorde Sofie Larsson och LFK:s Annica Isaksson. Startfältet var hela 115 kvinnor starkt. Förvånansvärt nog deltog bara en enda luxemburgsk fäkterska, trots att landet i egenskap av arrangör förfogade över extra många platser. Tävlingen hölls i den lokala fäktlokalen, som är inrymd i en större sporthall (Victor Hugo-hallen). Sporthallen ligger i sin tur på promenadavstånd från stadskärnan. Tyvärr var tävlingen ingen framgång för Sverige - den som vill veta exakt hur dåligt det gick kan konsultera resultatlistan på annan plats på denna hemsida. Hursomhelst - här kommer några bilder!

Sofie Larsson från Upsala Fäktning var där.

Sofie hade sällskap av sin pappa Per-Ivan.

Enda deltagande norska var Margrete Moerch. Såhär glad var hon innan tävlingen skulle börja.

Margrete coachades av Mariusz Piasecki (landslagstränare i Norge).

I väntan på att få fäkta. Paus mellan poulematcher.

Annica hamnade i en av de få sexmannapoulerna. Utfallet blev två vinster, två snäva förluster 4-5 och en förlust 1-5 . Här ser vi slovenskan Dolar (t.v.) sätta en klockren enkelstöt i en av de matcher som inte slutade till Annicas favör.

Den fjärde och sista skandinaviska deltagaren var Hilla Hämäläinen från Finland.

Hilla lyckades ta sig in i 64-tablån, där hon i första DE:n fick möta ingen mindre än Flessel-Colovic (t.v.). Hilla gjorde en strålande match och höll länge jämna steg med fransyskan, men till slut blev motståndet för svårt.

Spännande matcher i 32-tablån.

Den som inte tog sig in i 64-tablån hade fäktledigt på tävlingens andra dag, och gott om tid att gå på upptäcksfärd. Här ser vi en liten gata i gamla stan.

Palatset med högvakt.

Fästningen (som liksom gamla stan finns med på UNESCO:s världsarvslista) uppfördes på 900-talet.

En vacker husfasad.

Järnvägsstationen.

 

Text & bild: Annica