Oslo cup 2004

Helgen 13-14 november 2004 var det än en gång dags för Oslo cup: en årlig satellitvärldscuptävling i värja för både seniorer och juniorer, damer och herrar. LFK deltog denna gång med tre seniorer: Ulf Källenäs, Anders Brunelius och Annica Isaksson. Dessutom deltog András Borsodi, som dock tävlade för Bygdö fäktklubb (Norge), och f.d. LFK-aren Mattias Voigt, som tävlade för Djurgårdens IF.

Herrarnas tävling gick av stapeln på lördagen, och Ulf, Anders, Annica och hennes pojkvän Lars bilade därför till den norska huvudstaden redan på fredagkvällen. Bra väg, rymlig bil och trevligt sällskap gjorde resan till ett nöje. Med Anders vid ratten större delen av vägen avverkades också milen i snabb takt. Tyvärr blixtrade det till i ett par av hastighetskamerorna längs vägen, så nu håller vi tummarna för att resan inte får något surt efterspel!

För den som har tänkt bila till Oslo vill vi varna för att man måste betala vägtull inte mindre än två gånger och punga ut med sammanlagt 35 NOK för att få köra in i stan. Dessutom passerar man en "oblatautomat" (!) där man ska stanna och lösa tillstånd om man avser att köra in med dubbdäck (något som vi dock fick veta först i efterhand...).

 

 

En glad Ulf vid ratten.

 

Anders var också på bra humör.


Lars lekte mest med telefonen...


...medan Annica höll låda i framsätet.

Tävlingen hölls i den nyrenoverade och fräscha sportanläggningen "Bygdöhus" på halvön Bygdö sydväst om Oslo. Anläggningen rymmer bl.a. en sporthall, en cafeteria, och Bygdö fäktklubbs fina lokaler.
 

Ser han laddad ut?


Tyvärr fick inte hela Anders huvud plats i bilden. Men han log snällt ändå.

András var däremot litet blyg för fotografen.

 


Här ser vi András fäkta (till vänster i bild). Motståndaren -på väg ut från pisten- heter Jörgen Berg.


Anders träffade på en gammal bekant från fäktklubben i Seattle: amerikanen Travis Exum. Travis hade flugit hela vägen över Atlanten för att vara med och tävla i Oslo, det ni!

 

Allas vår vän Mattias var också på plats!

 

En som det gick bra för i tävlingen var Adi Pop från Örebro. Här ser vi Adi (till höger i bild) i semifinal mot Joar Sundman.

 

Prisutdelning i herrklassen.

 

Lördag kväll var alla trötta och det blev en tidig kväll. Vi hann dock med att strosa runt en stund i Oslos livliga centrum, och fylla magarna med dyr norsk pizza.

Söndag morgon tog herrarna sovmorgon medan damtävlingen satte igång och det blev Annicas tur att få fäkta.

Här ser vi Annica (till höger i bild) sätta en stöt i en match i andra pouleomgången. Men åt vilket håll böjs klingan?

 

Så småningom dök även herrarna upp för att titta (och vänta på att få åka hem). Men visst ser Ulf fortfarande litet trött ut?

 

Här möter Annica (till höger i bild) Anna Katz i första direktelimineringen.

 

Gissa om hon vann eller förlorade!

 

En extra bonus med resan var att vi äntligen fick träffa Anders norska flickvän Marte. Vi hoppas att vi snart får se henne igen, denna gång på pisten hos LFK!

 

I andra direktelimineringen fick Annica möta en duktig polska, Magdalena Grabowska, och utsattes för nesliga stötar av den typ ni ser ovan. Tack och lov syns inte Annicas poäng i bilden, men det var betydligt lägre än 13...

Allt som allt var det hursomhelst en trevlig tur, och NÄSTA GÅNG, DÅ TAR VI DEM!

 

Text: Annica
Foto: Lars, Anders och András