BYF Sommercup 2005

Den 10 och 11 juli 2005 var det dags för sommarcupen på Bygdø med individuella klasser på lördagen. De tre deltagarna från klubben, Annica, Ulf och Karin, längtade efter ett tillfälle att sätta våra grannar i Norge på plats. András, som ofta sätter oss på plats nere i klubblokalen, återvände till sin klubb för att ge de andra norrmännen motstånd att räkna med.

Ulf hade bokat rum på ett hotell i Gardemoen och vi åkte upp redan dagen innan för att låta våra kroppar anpassa oss till de norska förhållandena.

 

Rummet var av godkänd klass med lite rolig inredning som Ulfs säng. Det behövdes en kvinnlig receptionist för att laga den.

Herrarnas start var för en gångs skull förlagd till eftermiddagen så medan damerna tävlade fick Ulf tid att förbereda sig för sin start.

Damerna delades in i tre pouler då 20 damer kom till start. Här ser ni Annica i en av sina poulematcher.

 

Karin var på hugget efter sitt tävlingsuppehåll efter SM.

 


András dömde under ungdomstävlingen.

Första direktelimineringen fick Annica stå över och Karin besegrade Elene Nyborg. Eftersom Karin vann sin direkteliminering fick hon möta Annica i nästa omgång.

 

Annica gick segrande ur matchen. Karin kämpade på i början i ett tempo hon inte lyckades hålla i hela matchen.

 Annica blev senare besegrad av Pia Klafstad och hamnade på 5:e plats.

 

I herrklassen, 38 herrar och en dam, hamnade Ulf och András i samma poule.

 

Annica som även tävlade även i herrklassen besegrade de äldre herrarna i sin poule och kämpade rejält mot juniorerna.

 

I 32 tableau mötte Ulf Anders Svalheim. En match som han tyvärr inte vann.

 

I samma del av direktelimineringarna fick Annica möta András. Båda två tyckte det var aningen lustigt att möta varandra i en tävling som inte var KM. András tog hem dispyten.

Till slut tog András hem bronset. Vi från Linköping missade hans sista matcher då vi var tvungna lämna Oslo för att inte komma hem alltför sent. Alla var trötta på vägen hem men vi tog oss helskinnade hem. Ett råd då ni åker om natten till eller från Norge: ha koll på djur längs med vägen. Det finns många rådjur och grävlingar i Sverige.

 

Text: Karin
Foto: Karin och Ulf