Börja fäkta

Fäktskola FÖR NYBÖRJARE

Om du är sugen på att börja fäktas men inte har gjort det förut är du välkommen att anmäla dig till någon av våra populära nybörjarkurser, den så kallade fäktskolan. Vi erbjuder fäktskola för vuxna, ungdomar och barn. Fäktskolan startar en gång per termin. När du genomgått fäktskolan får du träna tillsammans med andra aktiva fäktare på våra gemensamma träningstider. Vi tar inte in fäktare mellan dessa nybörjarkurser, eftersom du måste känna till grunderna för att kunna delta i vår ordinarie träning.

Du behöver normal sportutrustning, långbyxor, rena innegymnastikskor och vattenflaska (och om du vill duscha efteråt, handduk). Resten av utrustningen tillhandahåller klubben.

Ordinarie fäktskolor består av 7 tillfällen, där 6 är vanliga träningstillfällen och det sista är en ”tävling” där vi använder vår elektriska stötmarkeringsutrustning.

Fäktskolorna är populära, så dröj inte med att anmäla dig (eller ditt barn)! Den som inte kan beredas plats innevarande termin ställs i kö till nästa termin.

För vanliga frågor och svar om fäktning läs här!

Under höstterminen 2023 startar vi följande nybörjarkurser,  med start vecka 36.

 • Fäktskola Ungdom (för barn åk F-åk 6) MÅNDAGAR 17.00-18.15
 • Fäktskola Vuxna/Tonår TISDAGAR 19.45-21.15

Kostnaden för fäktskolan är 800 kronor per person. Priset inkluderar lån av all fäktutrustning. I priset ingår också medlemskap i föreningen (årsvis sept-aug).
Vill man fortsätta fäktas efter fäktskolan så gäller en rabatterad terminsavgift om 500 kronor för resten av terminen.

För att anmäla dig eller ditt barn, fyll i anmälningsformuläret nedan. Eventuella frågor kan du ställa till borjafakta@linkopingsfaktklubb.se. Vi behöver ett fullständigt personnummer eftersom det är nödvändigt för vår aktivitetsrapportering till Riksidrottsförbundet.

Viktigt! Under Kommentarer, ange vilken fäktskola du anmäler deltagaren till (Minimusketör, Barn, Ungdom,  eller Vuxen). Ange också hur du hittat fäktskolan eller vem du blivit tipsad av.

När du har fått bekräftelse på din anmälan sätter du in 800 kr på föreningens bankgiro (BG 5030-3361, Linköpings fäktklubb) eller Swish (Vårt nummer är 123 561 0191) inom 7 dagar från att din anmälan bekräftats. Ange namn och fäktskola. Den som inte betalar inom 7 dagar förlorar sin plats.

OBSERVERA att anmälan är bindande i och med att betalning skett. Vi betalar inte tillbaka någon del av kursavgiften (undantaget om du kan uppvisa ett sjukintyg).

  Förnamn *

  Efternamn *

  Kön*

  Personnummer (YYMMDD-NNNN) *

  Gatuadress *

  Postnummer *

  Postort *

  Hemtelefon

  Personlig E-post *

  Namn målsman 1 *

  E-post målsman 1 *

  Mob målsman 1 *

  Namn målsman 2

  E-post målsman 2

  Mob målsman 2

  Kommentar